ArtArchitectureDesignPhotoFashion

 

 

PETER KJELLERÅS, photographer, artist

wpe18.jpg (22070 octets)          wpe1C.jpg (28877 octets)         wpe11.jpg (46482 octets)         wpe13.jpg (16322 octets)        

wpe10.jpg (27960 octets)          wpe19.jpg (34167 octets)         wpe1A.jpg (26333 octets)         wpe1B.jpg (27787 octets)         wpe15.jpg (49197 octets)

Please click on the photos to view them in bigger size. Copyright art and photos © 2000 Peter Kjellerås

 

IT'S ONLY ROCK'N'ROLL.

Detta är ingen fotoutställning i traditionell mening. Det är heller ingen dokumentering av verkligheten med fotografiets hjälp som vi är vana vid.

Det är istället en vision och en dröm och en oerhört subjektiv gestaltning av några artister och deras musik.Jag har velat förmedla MIN upplevelse av musiken; få den att höras i mina bilder. Jag har gjort allt det som i min dagliga verksamhet som pressfotograf är absolut förbjudet.

Jag har manipulerat; lagt till och dragit ifrån, förvrängt och ändrat.

Jag har tänjt på gränserna mellan pressfotografi och konst.

Allt i syfte att uppnå och skapa något mer än en fotografisk avbildning av verkligheten.

En del bilder är helt förvrängda och mycket manipulerade, andra är bara behandlade i datorn på liknande sätt och i samma omfattning som man kunde göra en gång i tiden i det analoga våta mörkrummet och mycket litet manipulerade.

Den enda anknytning med fotografi i tradItionell bemärkelse är mina negativ som jag utgått ifrån. Alla artister har funnits och spelat på en bestämd plats och tid dar jag avbildat dem. För övrigt är allt resultat av min begränsade fantasi.

 

Peter Kjellerås